08.02.2022

38. Saraybosna Kış Festivali Açılış Töreni Yapıldı

38. Saraybosna Kış Festivali Açılış Töreni Yapıldı

Başkent Saraybosna’da 1984 yılından itibaren devam eden ve şehrin kuşatıldığı dönemde bile programlarına ara vermeyen festivalin bu yılki sloganı "My New Way Art" olarak belirlendi.

Balkanlar`ın kültür ve sanat insanlarını bir araya getiren festivalin açılışına Saraybosna Müzik Lisesi, Jajce Eski Şehir Şövalyeleri, Saraybosnalı müzik okulunun genç sanatçıları, çello sanatçısı ve Festivalin Kültür Elçisi Belma Alic’in yanı sıra birçok sanatçı katıldı. 38. Saraybosna Kış Festivali’nin onur konukları arasında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ve 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa da yer aldı.

Açılış töreninde Uluslararası Barış Merkezi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle hümanizm, kültürel katkıları ile insan hak ve özgürlükleri mücadelesiyle yıla damgasını vuran kişi ve kurumlara Özgürlük Ödülü’nün takdim töreni gerçekleşti.

Hümanizme, kültüre, insan hakları ve özgürlüklerine katkılarından dolayı 2022 yılı  "Özgürlük Ödülü”ne Bosnalı madenciler, Saraybosna Müzesi, Bosna Hersek’teki Donör Ağı ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov layık görüldü.

Saraybosna Uluslararası Barış Merkezi’nin (IPC) 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle 28 yıldır takdim ettiği “Özgürlük Ödülü”nün sahipleri arasında; Hırvatistan’in Eski Cumhurbaşkanı Ivo Josipoviç, Myanmarlı Nobel Barış Ödülü sahibi politikacı Aung San Suu Kyi, İngiltere’den Harry Potter kitaplarının yazarı Joanne Kathleen Rowling, 10. UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova, Papa Francis ve Angela Merkel de bulunuyor.

Etiketler:

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

Video