07.03.2022

Putin, Türk firmasının İnşa Ettiği Geminin Bayrak Törenine Katıldı

Putin, Türk firmasının İnşa Ettiği Geminin Bayrak Törenine Katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Star Tersanesi`nin inşa ettiği Mareşal Rokossovskiy adlı Ro-Ro gemisinin bayrak törenine online olarak katıldı.

Törende katılımcıları selamlayan Putin, "Mareşal Rokossovskiy gemisi Kaliningrad`ı Rusya ile güvenilir bir şekilde bağlayacak" dedi.

Putin, "Mareşal Rokossovskiy gemisinin bugün Kaliningrad bölgesine günlük malları, inşaat malzemelerini ve çok daha fazlasını getireceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, Ust-Luga ile Baltiyskiy arasındaki yıllık ticaret hacminin 1,5  kat büyüyerek 2 milyon tona ulaşacağını da açıkladı.

Putin, "Böyle bir deniz taşımacılığının varlığı, Rusya`nın batı kalesi ile tüm ülke arasında sürekli ve güvenilir bir bağlantı garanti etmemize izin verecek. Bu da herhangi bir gelişme durumunda insanların yaşamları için uygun koşulların sağlanacağı anlamına geliyor." dedi.

Putin ayrıca, yeni geminin kötü havalarda bile denize çıkabildiğini ve kışın bir buz kırıcıya ihtiyaç duymadığını da kaydetti.

Bu arada, Kuzey Star Tersanesi, Rusya`nın Rosmorport şirketi için söz konusu gemiyi inşa etmişti. 

Ocak 2022 başında Tuzla`dan ayrılan Mareşal Rokossovskiy gemi Baltık Denizi`ne ulaşmıştı. 199 metre uzunluğundaki gemi, LNG ile çalışan iki çift yakıtlı ana motora sahip. 

 

KAYNAK:https://ria.ru/20220304/putin-1776494153.html

Etiketler:

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

Video