04.02.2022

Rusya`nın En Büyük 6`ncı Havayolu Şirketi- Türk Pegas`ı

Rusya`nın En Büyük 6`ncı Havayolu Şirketi- Türk Pegas`ı

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerinden Ramazan Akpınar`ın 1994 yılında kurduğu, Pegas Turistik’în havayolu şirketleri Pegas Fly ve NordWind, önemli bir başarıya imza attı. Nitekim 2021 itibarıyla taşınan yolcu sayısında Rusya`nın en büyük 6`ncı havayolu oldu

 

Rusya basınına göre,  NordWind ve Ikar`ın (Pegas Fly) başarısında federal bölgelerden tatil beldelerine düzenlediği direkt uçuş seferleri önemli rol oynamaktadır.

 

Rosaviatsia`nın yayınladığı verilere göre iki şirketin taşıdığı toplam yolcu sayısı 7,6 milyona ulaşırken, Utair ise 7,1 milyonda kaldı.

 

Böylece Pegas Fly ve Nordwind birlikte Rusya`nın en çok yolcu taşıyan 6`ıncı havayolu şirketi konumuna yükseldi.

 

İlk beş şirket ise şu şekilde sıralanıyor:

 

1. Aeroflot - 21,4 milyon,

2. S7 - 17,8 milyon,

3. Pobeda - 14,3 milyon,

4. Rossiya - 9,9 milyon,

5. Uralskiye avialinii - 9,2 milyon.

 

28 yıldır Rusya pazarında en büyük tur operatörleri arasında yer alan Pegas Turistik, Ramazan Akpınar`a ait. Grup 2013 yılından bu yana havayolu taşımacılığı alanında da faaliyet gösteriyor.

 

Antalya`da 2013 yılı gelir vergisinde Ramazan Akpınar şehrin vergi rekortmeni olduğunda Akşam gazetesi şu bilgileri paylaşmıştı:

 

"İş hayatına babasının turist taşıdığı otobüste kardeşi Mehmet Akpınar`la birlikte, otobüsün arka kapısında tuttukları buzdolabında gazoz satarak başlayan, yabancı dil öğrenerek rehberlik yapan Ramazan ve Mehmet Akpınar kardeşler, 1994 yılında Ulusoy Grubu`na Rusya pazarına girme tekliflerinin reddedilmesi üzerine Moskova`da başladıkları tur operatörlüğünde, bu ülkenin en büyüklerinden biri haline geldi."

KAYNAK:https://www.kommersant.ru/doc/5194780?query=Pegas

 

Etiketler:

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

Video