Avrasya’da Yerel Gündem’in Yirmi Dördüncü Sayısı Yayınlandı

Avrasya’da Yerel Gündem’in Yirmi Dördüncü Sayısı Yayınlandı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin üç aylık Faaliyet Bülteni olarak, 3 dilde hazırlanan ‘Avrasya’da Yerel Gündem’ isimli süreli yayının Yirmi Dördüncü sayısı (Güz 2021) yayınlandı.

Bültenin yirmi dördüncü sayısındaki kapak konuları, TDBB tarafından yayınlanan Türk Basınında Özbekistan kitabı, Bosna Hersek’te yaptırılan Kotor Varoş Spor ve Oyun Alanı Projesi ve Türkistan Belediyesi’nin Üsküdar ve Zeytinburnu belediyeleri ile kardeş şehir olması şeklinde sıralanıyor.

Bu sayıda yer alan diğer konular arasında, Olovo Belediyesi ‘Teleferik ve Kaplıca Tesisi İşletmeciliği’ Tecrübe Paylaşım Programı, ‘Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ Ödül Töreni, Bosna Hersek ‘Zvornik Kamenica Şehitlik Anıtı’ Projesi, 5. Uluslararası Türk Dünyası Bilim Şenliği, Gracanica Belediyesi ‘Katı Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları’ Tecrübe Paylaşımı, Arnavutluk Belediyeleri ‘Şehir Yönetimine Özel Sektör Katkısı’ Eğitim Programı, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Günü Ankara Kutlaması, Türkistan Belediyesi (Kazakistan) Heyetinin TDBB ziyareti, Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bakanı Azamat Camankulov’un TDBB Ziyareti, TDBB Heyetinin Bosna Hersek Temasları ve Trebinye Jupa (Bosna) Camisi Çatı Restorasyonu gibi başlıklar yer alıyor.

Bunların yanı sıra desteklenen ve işbirliği halinde gerçekleştirilen faaliyetler, TDBB İdari Toplantıları ve Üye Belediyelerle ilgili haberlerin de yer aldığı bültende, diğer ülkelerdeki üyeler ve okuyucular için haberlerin İngilizce ve Rusça özet çevirileri de yer alıyor.

Etiketler:

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

Video