Gençlik

Gençlik

Gençlik spor yayınları nedir ve nereden ulaşılabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından disiplinler arası bir yaklaşımla, gençliğe ilişkin kavramlar merkeze alınarak hazırlanan “Gençlik Araştırmaları Dergisi” yılda 3 defa yayımlanmaktadır. Bakanlık yayınlarına online olarak, www.yayinlar.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Gençlik Projeleri Destek programı nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik alanında çalışan STK’lar, ilgili ve sorumlu kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyon içinde, sağlıklı yaşam ve spor, yenilikçi fikirler, bağımlılıkla mücadele, gönüllülük, hareketlilik, eğitim, sosyal uyum, kültür-sanat ve bilimsel araştırma gibi konularda, gençlerimizin talep ve ihtiyaçlarını da göz önüne alarak gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi ve gençlerimizin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerini amaçlayan gençlik projeleri uygulamaktadır. Proje duyuruları, Bakanlık internet sayfasından (http://www.gsb.gov.tr) yapılmaktadır.

Gençlerimiz bu projelere STK’lar ve ilgili kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla ücretsiz olarak katılabilmektedir.

Sosyal medya hesapları: http://www.gsb.gov.tr/ https://twitter.com/gsb_eak https://www.facebook.com/ Gsb_Eak

 

Gençlik kampları nedir?

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş 19 yeşil (Doğa), 19 mavi (Deniz) kamp olmak üzere toplam 38 tesiste gerçekleştirilen gençlik kamplarından gençlerimiz yararlanma imkânı bulmaktadır. Gençlik Kamplarında at biniciliği, paintball, dağ bisikleti, halk oyunları, kano, mangala, mini golf, okçuluk, rafting, tırmanma duvarı, trekking, ip parkuru, çevre gezileri,sokak oyunları gibi çeşitli sportif ve kültürel aktivitelerin yanı sıra gençlere;

• Değerler eğitimi,

• Temel görgü kuralları,

• Tarih ve medeniyet,

• Etik ve insani değerler,

• Aile içi iletişim,

• Sosyal medya kullanımı,

• Vatan sevgisi,

• Kur’an-ı Kerim eğitimi,

• Kişisel gelişim,

• Önemli şahsiyetlerin hayatı,

• Bağımlılıkla mücadele konularında eğitim ve seminerler verilmektedir.

Yurtdışı Türkler Gençlik Kampları nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı-Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile işbirliği

içinde yurt dışında yaşayan gençlerimize yönelik tematik kamplar düzenlenmektedir.

Ayrıntılı bilgi www.ytb.gov.tr adresinden veya +90 312 218 40 00 telefon numarasından edinilebilmektedir.

 

Gençlik kamplarından nasıl yararlanılır?

Kamplara katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Gençlik Kampları 12-15 yaş grupları için “Ücretsiz Deniz Kampları”, 16-22 yaş grupları için “Ücretsiz Doğa Kampları” adı altında düzenlenmektedir. Ayrıntılı bilgi http://genclikkampları.gsb.gov.tr adresinden veya +90 312 596 65 55 telefon numarasından edinilebilmektedir.

Sosyal Medya Hesapları: instagram.com/gsbgenclikkampi twitter.com/GSBgenclik facebook.com/GSBgenclik

 

Gençlik Merkezlerinde hangi etkinlikler düzenlenir?

Gençlik Merkezlerinde; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenlenmektedir.

 

Gençlik Merkezleri Akademisinde hangi etkinlikler düzenlenir?

Gençlik Merkezleri Akademisinde hayatın her alanıyla ilgili beyin fırtınası yapılan ve karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı kuramsal atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Atölye çalışmalarında kuramsal bilginin yanında, gençlerin edindikleri bilgiyi gerçek hayatta kullanabilmelerini sağlayacak uygulamalı eğitimler de verilir. Atölye çalışmalarında katılımcıların görüşlerini rahatlıkla ifade edeceği samimi bir atmosfer yaratılarak farklı düşünce biçimlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Gençlik Merkezi Kulüplerinde hangi etkinlikler düzenlenir?

Gençlik Merkezi Kulüplerinde gençlerimizin ilgi alanlarına göre her türlü faaliyeti tasarlayıp gerçekleştirmeleri sağlanır. Kulüpler atölyede öğrenilenlerin uygulama alanlarıdır. Konserler, sergiler, gösteriler, oyunlar, münazaralar, söyleşiler, konferanslar, doğa yürüyüşleri, kitap okuma halkaları ve diğer gönüllülük faaliyetleri, atölyede tasarlanan fikirlerin hayata geçmiş halidir. Bu faaliyetler gençlik merkezi görevlilerinin rehberliğinde, tamamen gönüllü gençler tarafından tasarlanmakta ve gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi http://genclikmerkezi.gsb.gov.tr adresinden veya +90 312 596 60 00 telefon numarasından edinilebilmektedir.

 

Uluslararası Gençlik Değişimleri nedir?

Bu programlarla farklı kültürlerden gelen gençlerin veya yurt dışında yaşayan gençlerimizin gelişim süreçlerinde milli-manevi değerleri benimsemeleri; kendilerini ve çevreyi daha iyi algılamaları; ortak değerler ve insani ilişkilerini geliştirmeleri; dostluk, paylaşım, dayanışma ve kaynaşma sağlamaları; eğlenmeleri ve kültürel tecrübe edinmeleri hedeflenmektedir.

 

Yurt dışındaki gençler Uluslararası Gençlik Değişiminden nasıl yararlanabilir?

Yurt dışında bulunan gençlerimiz yaşadıkları ülkelerdeki kamu veya sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezleriyle karşılıklı gençlik değişimleri gerçekleştirebilirler. Gençlik değişimleri gerçekleştirebilmenin temel koşulları şunlardır:

• .Ortaklık yapacak 2 kuruluşun bir araya gelerek anlaşması; idari ve mali hususlarda denklik esasına göre hareket edilmesi,

• Değişim programının belirli bir tema çerçevesinde yapılması,

• .Gençlerin 14-29 yaş grubu arasından seçilmesi, her 2 taraftan en fazla 15’er gencin katılımı,

• .Değişimin her 2 ülkede de yapılması; ev sahibi ülkenin, misafir ekibin konaklama, yemek, iç ulaşım gibi masraflarını karşılaması,

• Programın 5 ile 10 gün arasında gerçekleştirilmesi,

• Her 2 ülkeden eşit sayıda gencin katılması,

• Topluma yararlı sosyal faaliyetlerde bulunulması.

Ayrıntılı bilgi genclikdegisimleri.gsb.gov.tr/Anasayfa adresinden edinilebilmektedir

 

KAYNAK: https://www.ytb.gov.tr/soru-cevap/genclik

Etiketler:

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

Video